Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wołowe kulki z rusztu

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wołowe kulki z rusztu - składniki:
Wołowe kulki z rusztu - sposób przygotowania: Mięso dokładnie mieszamy z jajkami i drobniutko pokrojoną natką pietruszki. Solimy i pieprzymy do smaku. Zwilżonymi w wodzie dłońmi formujemy kulki wielkości piłeczki pingpongowej. Każdą kulkę kładziemy na kawałku folii aluminiowej, posmarowanym oliwą, szczelnie zawijamy i zakręcamy na bokach jak papiloty. Zawiniątka kładziemy na ruszcie blisko żaru i pieczemy po 15 min z każdej strony. Pod koniec kładziemy na rozpalonym ruszcie plasterki boczku i przypiekamy z obu stron. Przed podaniem folię rozcinamy na krzyż, lekko odwijamy i układamy na każdej porcji mięsa po 2 plasterki chrupiącego boczku.