Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chrupiący kurczak z estragonem i morelami
Chrupiący kurczak z estragonem i morelami - składniki:
Chrupiący kurczak z estragonem i morelami - sposób przygotowania:
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Nacieramy skórką cytrynową oraz solą i pieprzem. Na rozgrzaną patelnię z 4-5 łyżkami oliwy kładziemy kawałki kurczaka skórą do dołu. Smażymy po 5-7 min z każdej strony. Na koniec wrzucamy posiekany estragon oraz morele pokrojone na ćwiartki. Smażymy przez kolejne kilka minut, aby owoce puściły sok i powstał lekki sos.
Informacje o Chrupiący kurczak z estragonem i morelami
-
Trele-morele
Chrupiący kurczak z estragonem i morelami (dla 2 osób) 2 udka, 2 nóżki (ze skórką) skórka z 1 cytryny sól i pieprz oliwa 1 pęczek estragonu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki