Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryną

Autor
A A A
  • Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryną

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryną - składniki:
Bób i fasolka szparagowa z ziołami i cytryną - sposób przygotowania: Do dużego garnka z wrzątkiem wrzucamy fasolkę i blanszujemy przez 5 minut. Odcedzamy. W płaskim rondlu rozgrzewamy oliwę, dodajemy bób, posiekany czosnek i 250 ml wody. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy przez 8 minut. Dodajemy posiekane zioła i zblanszowaną fasolkę i wszystko razem dusimy jeszcze przez chwilę. Młody bób nie wymaga obierania ze skórki, jeśli jednak wolimy obrany, będziemy potrzebowali na to dodatkowych 5 minut. Potrawę doprawiamy sokiem wyciśniętym z cytryny.