Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sałata z truskawkami i miętą
Sałata z truskawkami i miętą - składniki:
Sałata z truskawkami i miętą - sposób przygotowania:
Z sałaty obieramy liście, płuczemy je i osączamy na sicie. Truskawki myjemy, osączamy, odszypułkowujemy i kroimy na połówki lub ćwiartki. Listki mięty obieramy z gałązek, 3/4 siekamy, resztę odkładamy. Robimy sos z oliwy, soku, soli i pieprzu. Mieszamy sałatę z truskawkami i posiekaną miętą. Skrapiamy obficie sokiem. Podajemy udekorowaną pozostałymi całymi listkami.
- 1 duża główka zielonej sałaty masłowej
- 15-20 dag truskawek
- 1 pęczek świeżej mięty
- 2 łyżki oliwy
- 4 łyżki soku pomarańczowego
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki