Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Nowojorskie cupcakes

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Nowojorskie cupcakes - składniki:
Nowojorskie cupcakes - sposób przygotowania: Robimy ciasto: masło ucieramy z cukrem i wanilią. Wbijamy po jednym jajku, dodając kolejne dopiero wtedy, gdy poprzednie dobrze połączy się z masą. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Dołki formy na muffiny wykładamy papilotkami i każdą z nich do połowy wypełniamy ciastem. Pieczemy 20-25 minut w temp. 180°C. Nakłuwamy wykałaczką - jeśli będzie sucha po wyjęciu, to znak, że babeczki są gotowe. Studzimy je, a w tym czasie robimy krem cytrynowy: za pomocą miksera ucieramy masło z cukrem i mlekiem, doprawiamy sokiem i skórką z cytryny, ew. barwimy. Robimy krem czekoladowy: do śmietany ubitej na sztywno z cukrem pudrem wlewamy stopioną i ostudzoną czekoladę, lekko mieszając. Połowę ciastek pokrywamy kremem czekoladowym, a resztę - cytrynowym. Uwaga: do przygotowania kremu czekoladowego można użyć czekolady smakowej - np. miętowej, pomarańczowej, chilli itp.