Mus z porów
- 200 g porów (tylko białe części)
- 400 ml mleka
- 3 jajka
- 2 łyżeczki oliwy
- sól
- pieprz
- gałka muszkatołowa
Informacje o Mus z porów
-
Menu dnia z galaretką kawową
? źródło: Okazje.info Dorsz to nie tylko smażone filety. Można z niego przygotować aromatyczną zapiekankę z porem i bazylią. Filet z dorsza zapiekany w musie z pora i bazylii Składniki: 640 g filetu z dorsza 250 g pora 70 ml śmietany 30-proc. 20 ml soku z cytryny 15 g świeżej bazylii 20 g masła
-
Czas na pory
kolację. Filet z dorsza zapiekany w musie z pora i bazylii 640 g filetu z dorsza 250 g pora 70 ml śmietany 30-proc. 20 ml soku z cytryny 15 g świeżej bazylii 20 g masła 50 ml wytrawnego białego wina 3 żółtka 30 ml oliwy z oliwek sól czarny pieprz Filet z dorsza bez skóry dopraw solą, pieprzem
-
Nie tylko karp
zalatuje nigdy mułem i jest wyjątkowo uniwersalne. W tym przepisie proponujemy prostego w przygotowaniu, ale efektownego zapiekanego dorsza. Filet z dorsza zapiekany w musie z pora i bazylii Składniki: 640 g filetu z dorsza 250 g pora 70 ml śmietany 30-proc. 20 ml soku z cytryny 15 g świeżej bazylii 20
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki