Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Dorsz z imbirem, limonką i chilli

Autor
A A A
  • Dorsz z imbirem, limonką i chilli

    Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Dorsz z imbirem, limonką i chilli - składniki:
Dorsz z imbirem, limonką i chilli - sposób przygotowania: Cebulę, czosnek, chilli, imbir i przyprawy miksujemy. W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę i smażymy masę przez ok. 5 min. Dodajemy do niej pokrojoną fasolkę i smażymy przez chwilę, mieszając. Pastę tamaryndową lub powidła z limonką mieszamy z dwiema szklankami wody, wlewamy do masy z fasolą, przykrywamy i gotujemy przez chwilę. Następnie wkładamy pokrojone na kawałki filety rybne i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości, czyli ok. 20 min.
Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia