Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Dorsz z imbirem, limonką i chilli
Dorsz z imbirem, limonką i chilli - składniki:
Dorsz z imbirem, limonką i chilli - sposób przygotowania:
Cebulę, czosnek, chilli, imbir i przyprawy miksujemy. W głębokim rondlu rozgrzewamy oliwę i smażymy masę przez ok. 5 min. Dodajemy do niej pokrojoną fasolkę i smażymy przez chwilę, mieszając. Pastę tamaryndową lub powidła z limonką mieszamy z dwiema szklankami wody, wlewamy do masy z fasolą, przykrywamy i gotujemy przez chwilę. Następnie wkładamy pokrojone na kawałki filety rybne i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości, czyli ok. 20 min.
- 20 dag filetów z dorsza (lub soli)
- 25 dag zielonej fasolki szparagowej
- 4 łyżki oleju
- 4 łyżki pasty tamaryndowej (lub 2 łyżki powideł śliwkowych wymieszanych z 2 łyżkami soku z limonki)
- 2 szklanki posiekanej cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 2 cm imbiru (posiekanego) lub 2 łyżeczki sproszkowanego
- 1/2 strączka chilli
- 1 łyżeczka kurkumy
- sól
- 2 szklanki wody
Smażona ryba - przywołaj nadbałtyckie wspomnienia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki