Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta Tatin z wątróbkami drobiowymi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta Tatin z wątróbkami drobiowymi - składniki:
Tarta Tatin z wątróbkami drobiowymi - sposób przygotowania: Kroimy piersi kurczaka w kostkę i miksujemy ze śmietaną, jajkami, solą i pieprzem na gładką masę. Na patelni rozpuszczamy masło (trochę odkładamy do posmarowania formy) i rumienimy wątróbki przez 3 minuty, zalewamy octem z malin, solimy i pieprzymy. Formę do pieczenia smarujemy resztką masła, na dnie układamy wątróbki i pokrywamy je równomiernie zmiksowaną masą z kurczaka. Przykrywamy ciastem, dociskając brzegi w głąb formy, i nakłuwamy widelcem. Pieczemy 25 minut w 210°C. Tartę podajemy chłodną, z kilkoma małymi korniszonami.
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo