Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki z ryby i cukinii

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szaszłyki z ryby i cukinii - składniki:
Szaszłyki z ryby i cukinii - sposób przygotowania: Rybę kroimy w kostkę. Czosnek i natkę siekamy, mieszamy delikatnie z rybą. Dodajemy liście laurowe, zalewamy olejem i sokiem z cytryny. Odstawiamy na godzinę. Rybę osączamy z marynaty, przyprawiamy solą, pieprzem, obtaczamy w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Cebulę, cukinie i słoninę kroimy na plastry. Patyczki do szaszłyków przez chwilę moczymy w wodzie, a potem nabijamy na nie naprzemiennie kostki z dorsza, cebulę i słoninę oraz cukinię. Pieczemy na grillu, aż ryba się zrumieni, a jarzyny zmiękną.