Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś po cygańsku

Autor
A A A
  • Łosoś po cygańsku

    Fot. Łukasz Zandecki / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś po cygańsku - składniki:
  • dorodny kawałek (ok. 80 dag) łososia
  • Sos:
  • 1/4 kostki masła
  • sok z 1 cytryny
  • starty na tarce o długości 1.5 cm kawałek imbiru
  • 1 łyżeczka posiekanej natki
  • sól i pieprz
  • 1 sałata masłowa
  • 3 łyżki oliwy
Łosoś po cygańsku - sposób przygotowania: Masło stop i wymieszaj z pozostałymi składnikami sosu, a następnie odstaw. Rybę pokrój na kawałki o długości 3 cm, oprósz solą oraz pieprzem i upiecz z obu stron na grillu. Sałatę opłucz, osącz, porwij na kawałki, a następnie polej oliwą. Na sałacie ułóż grillowaną rybę i polej ją sosem maślano-imbirowym.