Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Słony tort z koperkiem i fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Słony tort z koperkiem i fetą - składniki:
Słony tort z koperkiem i fetą - sposób przygotowania: Zagniatamy kruche ciasto z mąki parmezanu i masła. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Robimy farsz. Fetę i biały ser rozdrabniamy widelcem. Opłukany i osuszony koperek drobno siekamy i dodajemy do farszu. Ubijamy jajka, dokładnie mieszamy je z mascarpone, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy dno oraz brzegi tortownicy. Wlewamy farsz i wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 200°C na 40 minut. Tort możemy podawać na ciepło lub na zimno, posypany kawałkami suszonych pomidorów w oliwie.