Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Słony tort z koperkiem i fetą
Słony tort z koperkiem i fetą - składniki:
Słony tort z koperkiem i fetą - sposób przygotowania:
Zagniatamy kruche ciasto z mąki parmezanu i masła. Odstawiamy do lodówki na godzinę. Robimy farsz. Fetę i biały ser rozdrabniamy widelcem. Opłukany i osuszony koperek drobno siekamy i dodajemy do farszu. Ubijamy jajka, dokładnie mieszamy je z mascarpone, doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy dno oraz brzegi tortownicy. Wlewamy farsz i wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 200°C na 40 minut. Tort możemy podawać na ciepło lub na zimno, posypany kawałkami suszonych pomidorów w oliwie.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki