Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wątróbka po wenecku
Wątróbka po wenecku - składniki:
Wątróbka po wenecku - sposób przygotowania:
Wątróbkę kroimy w cienkie paseczki. Cebulę dusimy na maśle z oliwą na małym ogniu, aż będzie miękka i nabierze złotego koloru. Dodajemy wątróbkę i smażymy na dużym ogniu przez 5 minut, przyprawiamy solą i pieprzem, wlewamy wino, zagotowujemy i mieszamy. Zdejmujemy rondel z ognia i od razu podajemy. Uwaga! W Wenecji wątróbkę podaje się z dość rzadką polentą. Ale osobiście wolę purée z ziemniaków z gałką muszkatołową.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki