Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szaszłyki z perliczki z sosem orzechowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szaszłyki z perliczki z sosem orzechowym - składniki:
Szaszłyki z perliczki z sosem orzechowym - sposób przygotowania: Perliczki płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie odkrawamy większe kawałki mięsa od kości i kroimy je w grubą kostkę. Oprószamy solą, pieprzem, oregano i skórką z cytryny. Obkładamy listkami szałwii, przykrywamy i odstawiamy na godzinę do lodówki. Kawałki perliczki owijamy razem z szałwią w plastry bekonu, po czym nakłuwamy na patyczki do szaszłyków na przemian z szalotkami, grubymi plastrami suchej kiełbasy, kawałkami wątróbki. Rozgrzewamy piekarnik lub grill elektryczny i pieczemy szaszłyki, skrapiając je na przemian oliwą i sokiem z cytryny.