Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pęczak z orzechami i czosnkiem

Autor
A A A
  • Pęczak z orzechami i czosnkiem

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pęczak z orzechami i czosnkiem - składniki:
Pęczak z orzechami i czosnkiem - sposób przygotowania: Gotujemy pęczak (1 szklanka kaszy na 2 szklanki osolonego wrzątku). Orzechy drobno siekamy. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy orzechy i zmiażdżony czosnek, smażymy ok. 1 min, tak aby czosnek się nie przypalił. Dodajemy obie papryki, smażymy wszystko jeszcze pół minuty i dodajemy pęczak. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, smażymy kolejną minutę i podajemy, póki gorące.
Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem