Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pęczak z orzechami i czosnkiem
Pęczak z orzechami i czosnkiem - składniki:
Pęczak z orzechami i czosnkiem - sposób przygotowania:
Gotujemy pęczak (1 szklanka kaszy na 2 szklanki osolonego wrzątku). Orzechy drobno siekamy. Rozgrzewamy oliwę na patelni, wrzucamy orzechy i zmiażdżony czosnek, smażymy ok. 1 min, tak aby czosnek się nie przypalił. Dodajemy obie papryki, smażymy wszystko jeszcze pół minuty i dodajemy pęczak. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, smażymy kolejną minutę i podajemy, póki gorące.
Pęczotto patriotyczne z młodą kapustą i porem
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki