Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami

Autor
A A A
  • Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami - składniki:
  • 4 plastry (po 150 g każdy) schabu wieprzowego
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
  • garść suszonych śliwek
  • 100 g drobnych kiełków (w tym garść do przybrania)
Roladki wieprzowe z suszonymi śliwkami - sposób przygotowania: Schab bardzo cienko rozbijamy. Posypujemy solą, pieprzem i dokładnie nacieramy oliwą. Na środku każdego kawałka układamy przekrojone na pół śliwki oraz kiełki. Zawijamy ściśle w rulon i związujemy sznurkiem. Roladki gotujemy przez 20 min w bambusowym koszyczku lub w zwykłym wkładzie do gotowania na parze. Przed podaniem usuwamy sznurek i kroimy mięso na plastry. Polewamy je oliwą i podajemy z resztą kiełków.