Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa rybna według pięciu przemian

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa rybna według pięciu przemian - składniki:
Zupa rybna według pięciu przemian - sposób przygotowania: Do garnka z gorącą wodą (1,5 l) wrzucamy jagody jałowca, Z dodajemy pokrojone w kostkę marchew i seler. Wrzucamy pora pokrojonego w talarki i kilka plasterków imbiru, chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojony koper. Wrzucamy do zupy kilka rodzajów ryb pokrojonych w kawałki, ewentualnie dodajemy krewetki, wyjmujemy jagody jałowca i plasterki imbiru, dodajemy sos sojowy. Wlewamy białe wino i chwilę gotujemy. Zupę dekorujemy plasterkami cytryny. Wzmacnia krew, działa rozgrzewająco.