Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa rybna według pięciu przemian
Zupa rybna według pięciu przemian - składniki:
Zupa rybna według pięciu przemian - sposób przygotowania:
Do garnka z gorącą wodą (1,5 l) wrzucamy jagody jałowca, Z dodajemy pokrojone w kostkę marchew i seler. Wrzucamy pora pokrojonego w talarki i kilka plasterków imbiru, chwilę gotujemy. Dodajemy pokrojony koper. Wrzucamy do zupy kilka rodzajów ryb pokrojonych w kawałki, ewentualnie dodajemy krewetki, wyjmujemy jagody jałowca i plasterki imbiru, dodajemy sos sojowy. Wlewamy białe wino i chwilę gotujemy. Zupę dekorujemy plasterkami cytryny. Wzmacnia krew, działa rozgrzewająco.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki