Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sernik na zimno z truskawkami

Autor
A A A
  • Sernik na zimno z truskawkami

    Fot. M&K Duklas / duklas.pl

    Poziom trudności: średnie

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Sernik na zimno z truskawkami - składniki:
Sernik na zimno z truskawkami - sposób przygotowania: Robimy spód: rozdrabniamy w malakserze ciastka oraz orzechy, dodajemy masło i krótko miksujemy, aż składniki utworzą kruszonkę. Rozkładamy ją równomiernie na spodzie tortownicy (o średnicy 24 cm), dociskamy lekko dłonią, wstawiamy do lodówki. Truskawki zalewamy wódką i odstawiamy, aby się zamarynowały. Przygotowujemy krem: żelatynę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu. Ubijamy śmietanę z cukrem, po łyżce dodajemy serek, a gdy masa będzie gładka, wlewamy żelatynę, stale miksując. Połowę masy rozsmarowujemy na torcie, na wierzchu układamy truskawki marynowane w wódce, przykrywamy resztą kremu, wypełniając zagłębienia między owocami, wygładzamy wierzch. Wstawiamy na 2-3 godziny do lodówki, aby sernik stężał. Dekorujemy truskawkami (albo galaretką lub bitą śmietaną).
Sernik na zimno z truskawkami- najlepszy na lato

Informacje o Sernik na zimno z truskawkami

  • McVitie's - najlepsze ciasteczka na wakacyjne przyjęcia

    McVitie's - najlepsze ciasteczka na wakacyjne przyjęcia

    Trzy pomysły na wakacyjne przekąski z McVitie’s: Po prostu… McVitie’s Nasze ciasteczka są idealną przekąską samą w sobie. McVitie’s Digestive The Original to wypieczone na złoty kolor, rozpływające się w ustach ciastka digestive, półsłodkie i kruche, o przepysznej lekko chru

  • Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    Menu dnia [wynik głosowania na Facebooku]

    przyrządza się rybę na Śląsku! Przeczytaj przepis na mintaja opiekanego po śląsku W tym tygodniu wybraliście: Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem! Oto przepis: Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem spód sernika: 200 g suchego biszkoptu 60 g brązowego cukru 120 g

  • Patriotyzm na słodko. Czy ciastko "patriotka" stanie się narodowym przysmakiem?

    Patriotyzm na słodko. Czy ciastko "patriotka" stanie się  narodowym przysmakiem?

    się ją dać również łatwo przenosić i jeść. W takim układzie, niestety, sernik na zimno z truskawkami w galaretce raczej odpada. Pełny regulamin dostępny jest na oficjalnej stronie konkursu . Kto stoi za "patriotką"? Organizatorem konkursu na ciastko patriotyczne jest trójmiejska fundacja

  • Sernik jaglany (jagielnik) - alternatywa dla słodkiej legendy. Jak zrobić sernik jaglany? [PRZEPIS]

    Sernik jaglany (jagielnik) - alternatywa dla słodkiej legendy. Jak zrobić sernik jaglany? [PRZEPIS]

    także może cię zainteresować: > Sernik z ananasami > Sernik na zimno z truskawkami > Sernik na zimno o cytrynowym aromacie

  • Przechowaj truskawki na zimę - lepiej się spiesz!

    Przechowaj truskawki na zimę - lepiej się spiesz!

    około 2 minuty. Zagotuj ponownie i często mieszając duś przez 20-30 minut, zbierając pianę, aż dżem zgęstnieje. Gorącym dżemem napełnij czyste słoiki (ja myję je w zmywarce na najwyższej temperaturze). Zakręć i wystudź. Przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Sernik na zimno z truskawkami

  • Sernik na zimno - deser idealny

    Sernik na zimno - deser idealny

    wyśmienitym zwieńczeniem przyjęcia (w naszej bazie znajdziesz również przepis na większy sernik truskawkowy ). Jeśli nie lubisz cynamonu, możesz zastąpić go np. taką samą ilością imbiru lub kakao. Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem Spód sernika: 200 g suchego biszkoptu 60 g brązowego

  • Ciepło? Zrób słodkości bez pieczenia!

    można użyć dowolnych owoców, na przykład truskawek lub brzoskwiń, pokrojonych w plasterki. Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem Spód sernika: 200 g suchego biszkoptu 60 g brązowego cukru 120 g rozpuszczonego masła 1 łyżeczka cynamonu mielonego Masa serowa: 300 g mielonego białego

  • Sezon na truskawki!

    Sezon na truskawki!

    bardzo dużym zainteresowaniem. Poniżej przedstawiamy wam propozycję Karola Okrasy i Łukasza Pielaka - elegancki sernik z truskawkami na aromatycznym, cynamonowym spodzie. Sernik na zimno z truskawkami i cynamonowym spodem Spód sernika: 200 g suchego biszkoptu 60 g brązowego cukru 120 g rozpuszczonego