Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Gnocchi z pesto
Gnocchi z pesto - składniki:
Gnocchi z pesto - sposób przygotowania:
Gnocchi gotujemy według przepisu podstawowego. Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni na złoty kolor. Robimy pesto: ostudzone orzeszki miksujemy przez 20-30 s razem z listkami bazylii i pietruszki, czosnkiem i połową parmezanu (nie można zbytnio przedłużać miksowania, bo sos straci kolor). Teraz dodajemy oliwę i jeszcze chwilę miksujemy. Doprawiamy do smaku solą. Na patelni podgrzewamy śmietanę, a gdy zawrze, dodajemy pesto. Gorące gnocchi mieszamy z pesto i posypujemy resztą parmezanu.
- 3 łyżki orzechów pinii
- 25 listków bazylii
- 15 listków natki z pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki parmezanu
- 1/2 szklanki oliwy
- sól do smaku
- 1 szklanka śmietanki 36%
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki