Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gnocchi z pesto

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gnocchi z pesto - składniki:
Gnocchi z pesto - sposób przygotowania: Gnocchi gotujemy według przepisu podstawowego. Orzeszki piniowe prażymy na suchej patelni na złoty kolor. Robimy pesto: ostudzone orzeszki miksujemy przez 20-30 s razem z listkami bazylii i pietruszki, czosnkiem i połową parmezanu (nie można zbytnio przedłużać miksowania, bo sos straci kolor). Teraz dodajemy oliwę i jeszcze chwilę miksujemy. Doprawiamy do smaku solą. Na patelni podgrzewamy śmietanę, a gdy zawrze, dodajemy pesto. Gorące gnocchi mieszamy z pesto i posypujemy resztą parmezanu.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty