Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Seler w winie z cynamonem
Seler w winie z cynamonem - składniki:
Seler w winie z cynamonem - sposób przygotowania:
Selera przekrawamy na pół, łyżką do robienia kulek wycinamy z niego kuleczki. Kulki myjemy, zalewamy wodą z sokiem wyciśniętym z cytryny i szczyptą soli (płynu ma być tyle, aby zakrył kulki). Gotujemy 15 min, odcedzamy. Dodajemy do selera wino z cukrem i wszystkimi przyprawami. Dusimy, aż będzie miękki. Podajemy gorący, w winnym sosie (przyprawy wyjmujemy).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki