Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czerwona kapusta w winie z rodzynkami

Autor
A A A
  • Czerwona kapusta w winie z rodzynkami

    Fot. Marcin Klaban / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Czerwona kapusta w winie z rodzynkami - składniki:
Czerwona kapusta w winie z rodzynkami - sposób przygotowania: Kapustę drobno siekamy, przekładamy do garnka lub na głęboką patelnię. Dodajemy wodę, wino, rodzynki, cukier, sól i pieprz, dusimy przez 20-30 min, aż kapusta zmięknie, a część soku wyparuje. Przekładamy kapustę na talerz, ale sos winny pozostawiamy na patelni. Dodajemy do niego łyżkę masła i gotujemy na dużym ogniu 5 min, aż zgęstnieje. Gorącym sosem polewamy kapustę.