Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kolorowe kruche ciasteczka
Kolorowe kruche ciasteczka - składniki:
Kolorowe kruche ciasteczka - sposób przygotowania:
Mąkę mieszamy z solą. Za pomocą miksera łączymy ją z masłem, cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Z gotowego ciasta formujemy dwie kule i wkładamy na godzinę do lodówki. Wyjmujemy ciasto i rozwałkowujemy na stolnicy na grubość ok. 1/2 cm. Foremkami wykrawamy ciasteczka i układamy na wysmarowanej masłem blaszce. Pieczemy na złoty kolor (10-15 min). Gdy ciasteczka przestygną, robimy lukier. Cukier ucieramy z sokiem z cytryny i dekorujemy tak otrzymanym lukrem ciasteczka. Zanim wyschnie, ozdabiamy ciastka kuleczkami.
Kruche ciastka z czekoladą. Zupełnie jak herbata
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki