Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Racuchy z konfiturami
Racuchy z konfiturami - składniki:
Racuchy z konfiturami - sposób przygotowania:
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukier, proszek do pieczenia i sól. Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka dodajemy do mąki, mieszamy drewnianą łyżką i powoli dodajemy rozpuszczone masło i zimne mleko. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy do masy, delikatnie mieszając. Pieczemy na wysmarowanych tłuszczem małych patelenkach. Podajemy ze słodką śmietanką, konfiturą lub syropem.
- Na 20 placków:
- 350 g mąki
- 7 jaj
- 0
- 7 l mleka
- 200 g masła
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soli
- konfitury do podania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki