Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Klopsiki mięsne

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Klopsiki mięsne - składniki:
Klopsiki mięsne - sposób przygotowania: Sok pomidorowy, oliwę, sól gotujemy ok. 15 min, na koniec wrzucamy bazylię. Bułeczki namaczamy w mleku, a gdy zmiękną, dokładnie odciskamy i dodajemy je do mięsa wraz z jajami, serem i szczyptą soli oraz pieprzu (mleko z moczenia bułek wylewamy). Starannie wyrabiamy i wytaczamy kulki wielkości dużych śliwek. Każdą zanurzamy w miseczce z zimną wodą i delikatnie wkładamy do gotującego się sosu. Kulki dusimy na małym ogniu ok. 25 min, co jakiś czas przewracając je na drugą stronę.  
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym

Informacje o Klopsiki mięsne

  • Kiedyś łosoś i rostbef, dziś hot dogi i klopsiki. Dlaczego tak bardzo kochamy jedzenie z IKEA?

    Kiedyś łosoś i rostbef, dziś hot dogi i klopsiki. Dlaczego tak bardzo kochamy jedzenie z IKEA?

    , których jemy 10 razy mniej niż klopsików mięsnych (2 544 008 rocznie). Łosoś, krewetki i krwisty rostbef Okazuje się jednak, że nasze gusta względem dań serwowanych w IKEA zmieniały się w czasie. W latach 90., gdy szwedzki gigant wkroczył do kraju nad Wisłą, flagowym daniem, oprócz nieśmiertelnych

  • Gotuj sprytnie - pyszne danie, mały wysiłek

    Gotuj sprytnie - pyszne danie, mały wysiłek

    razem mieszamy, dodajemy kiełki i rukolę. Polewamy sosem - czyli oliwą wymieszaną z octem i posiekanym czosnkiem. W razie potrzeby wszystko przyprawiamy solą i pieprzem. Autor: Maria Szkop Zamiast przyrządzać klopsiki mięsne, możesz zaskoczyć bliskich aromatycznymi, lekko pikantnymi klopsikami

  • Pulpety i pulpeciki dla każdego - mięsne, z ryby i wege [PRZEPISY]

    Pulpety i pulpeciki dla każdego - mięsne, z ryby i wege [PRZEPISY]

    wchłonie całość i sos zrobi się gęsty. Autor: Ewelina Kittner Kultowe, szwedzkie klopsiki mięsne Składniki: 300 g fileta z dorsza ze skórą 250 g ziemniaków mniej więcej tej samej wielkości (najlepiej odmiany mącznej) 1-2 jajka 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1/3 pęczka natki pietruszki 1