Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze

Autor
A A A
  • Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze

    Fot. Jarosław Madejski

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze - składniki:
  • 4 kotlety wycięte z szynki wieprzowej
  • olej do smarowania rusztu
  • Glazura:
  • 3 łyżki dżemu morelowego
  • 1 łyżka musztardy (najlepiej Dijon)
  • 2 łyżeczki sosu Worcestershire
  • świeżo zmielony pieprz
Kotlety wieprzowe w morelowej glazurze - sposób przygotowania: Brzegi kotletów natnij co 2,5 cm. Przygotuj glazurę: lekko podgrzany dżem morelowy dokładnie wymieszaj z musztardą i sosem Worcestershire, przypraw do smaku solą i pieprzem. Kotlety posmaruj glazurą i piecz na naoliwionym ruszcie po 5-6 minut z każdej strony, kilka razy odwracając.