Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Śmietanowy mazurek z sezamkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Śmietanowy mazurek z sezamkami - składniki:
Śmietanowy mazurek z sezamkami - sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto, owijamy folią do żywności i wkładamy na godzinę do lodówki. Dzielimy na pół, każdą część rozwałkowujemy na placek, układamy w osobnych formach wyścielonych papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem, pieczemy 15 minut w 200oC. Śmietankę wlewamy do rondla z grubym dnem, dodajemy cukier i cukier waniliowy, gotujemy 15 minut, mieszając. Ucieramy masę, aż lekko zgęstnieje. Na wystudzonych blatach ciasta rozsmarowujemy konfiturę, na niej rozkładamy połamane sezamki. Przykrywamy masą, oprószamy czekoladą.