Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Brukselka duszona w soku pomarańczowym

Autor
A A A
  • Brukselka duszona w soku pomarańczowym

    Fot. Agata Jakubowska / Agencja Wyborcza.pl

    Poziom trudności: łatwe

    Region: inne

    Ilość osób: dla 2 osób

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Brukselka duszona w soku pomarańczowym - składniki:
Brukselka duszona w soku pomarańczowym - sposób przygotowania: Brukselkę myjemy i kroimy na połówki. Układamy na rozgrzanej patelni przekrojoną stroną w dół i zalewamy sokiem. Nie mieszamy. Gdy sok odparuje, a brukselka się poddusi, dodajemy masło i posypujemy brukselkę pokrojonym szczypiorem oraz skórką, smażąc jeszcze ok. 2 minuty. Brukselka powinna być przyrumieniona od spodu. Dopiero wtedy mieszamy i podajemy.