Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa - kompot z suszonych śliwek
Zupa - kompot z suszonych śliwek - składniki:
Zupa - kompot z suszonych śliwek - sposób przygotowania:
Śliwki gotujemy na małym ogniu przez 45 minut w winie z cukrem, cynamonem, gałką muszkatołową i goździkami. Studzimy. Z chałki robimy grzanki. Układamy je na dnie półmiska, zalewamy kompotem ze śliwek i podajemy.
Informacje o Zupa - kompot z suszonych śliwek
-
Kontrakt stolnika
secchi, tutaj proponowaną jako zupa-kompot z suszonych śliwek na ciepło. Scappi radzi, żeby używać także suszonych wiśni lub daktyli. Ja uważam, że można zrobić mieszankę owoców i podawać jako zimny deser, aby składniki miały czas się macerować po gotowaniu. Daniem trochę dziwnym, ponieważ nie jesteśmy
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki