Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwiczki z truskawkami
Polędwiczki z truskawkami - składniki:
Polędwiczki z truskawkami - sposób przygotowania:
Owoce myjemy, osączamy i po oderwaniu szypułek połowę kroimy w kostkę, połowę w grube plastry, oprószamy cukrem. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dość grube plastry. Lekko je rozklepujemy, oprószamy solą, pieprzem i krótko obsmażamy na rozgrzanej w rondlu oliwie. Wlewamy sok, który puściły truskawki, dodajemy pokrojone w kostkę owoce, podlewamy winem, powoli zagotowujemy. Dodajemy masło, mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku solą i jeszcze chwilkę dusimy. Zdejmujemy z ognia, dodajemy szałwię i pozostałe owoce, delikatnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut, by smaki się przegryzły. Podajemy z ryżem i listkami młodego szpinaku w sosie winegret.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki