Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chłodnik truskawkowy z arbuzem i chilli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chłodnik truskawkowy z arbuzem i chilli - składniki:
Chłodnik truskawkowy z arbuzem i chilli - sposób przygotowania: Z arbuza usuwamy wszystkie pestki. Z białego wina i cukru pudru gotujemy syrop od zagotowania a potem jeszcze 5 min. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Zostawiamy 4 truskawki do dekoracji a resztę wraz z arbuzem i małą chilli ( bez pestek) miksujemy na aksamitna masę. Następnie łączymy puree z syropem i pozostawiamy w lodówce na około 3 godziny tak, aby zupa była naprawdę zimna. Serwujemy udekorowaną truskawką i listkami mięty
Orzeźwiająca, piękna zupa zwana chłodnikiem