Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Brudet adriatycki
Brudet adriatycki - składniki:
Brudet adriatycki - sposób przygotowania:
Koper włoski myjemy, kroimy w plasterki i krótko smażymy na patelni na rozgrzanej oliwie, aż nabierze złocistego koloru. Zdejmujemy koper i na tę sama patelnie wrzucamy nasiona kopru włoskiego i drobno posiekany czosnek. Podsmażamy krótko, żeby czosnek się nie przypalił, a jedynie pozostawił aromat. Wszystko zalewamy białym winem i gotujemy przez minutę, po czym dodajemy przecier pomidorowy Podravka, kostkę rosołowa Vegeta i liście laurowe. Wszystko mieszamy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Na koniec dodajemy podsmażony koper, filety z dorady pokrojone na kawałki, delikatnie mieszamy i gotujemy pod przykryciem przez 5-10 minut, aż ryba zmięknie. Posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy ciepłe z grzankami.
- 600 g filetów z dorady
- 150 g kopru włoskiego
- 2 łyżki oliwy ekstra virgin
- 1 łyżka nasion kopru włoskiego
- 4 ząbki czosnku
- 200 ml wytrawnego białego wina
- 500 ml przecieru pomidorowego Podravka
- 1 kostka rosołu drobiowego Vegeta
- 1 liście laurowe
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Informacje o Brudet adriatycki
-
Wielkie pomidorowe święto z Podravką w chorwackim Umag
roku produkty pomidorowe Podravka są dostępne w nowej, śródziemnomorskiej szacie graficznej, spójnej z opakowaniami makaronów 100% durum i past warzywnych Podravka. Brudet adriatycki fot. materiały prasowe Liczba
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki