Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krem rabarbarowy z bezą i ricottą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krem rabarbarowy z bezą i ricottą - składniki:
  • 20 dag rabarbaru
  • 7 dag cukru trzcinowego
  • 15 dag ricotty
  • garść pokruszonych bezików
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
Krem rabarbarowy z bezą i ricottą - sposób przygotowania: Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki o dowolnej wielkości (im mniejsze, tym szybciej się ugotują). Wrzucamy do garnka, dodajemy cukier i 100 ml wody. Gotujemy, od czasu do czasu mieszając, aż rabarbar się rozpadnie. W miseczkach rozkładamy riccotę, pokruszone bezy, skrapiamy ekstraktem waniliowym. Porcje polewamy ciepłym sosem rabarbarowym.