Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Krem rabarbarowy z bezą i ricottą
Krem rabarbarowy z bezą i ricottą - składniki:
Krem rabarbarowy z bezą i ricottą - sposób przygotowania:
Rabarbar obieramy i kroimy na kawałki o dowolnej wielkości (im mniejsze, tym szybciej się ugotują). Wrzucamy do garnka, dodajemy cukier i 100 ml wody. Gotujemy, od czasu do czasu mieszając, aż rabarbar się rozpadnie. W miseczkach rozkładamy riccotę, pokruszone bezy, skrapiamy ekstraktem waniliowym. Porcje polewamy ciepłym sosem rabarbarowym.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki