Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś pieczony w orzechach z puree z cukinii i baby warzywami
Łosoś pieczony w orzechach z puree z cukinii i baby warzywami - składniki:
Łosoś pieczony w orzechach z puree z cukinii i baby warzywami - sposób przygotowania:
Orzechy i melisę miksujemy razem na zieloną kruszonkę. Łososia oczyszczamy, porcjujemy, nacieramy masłem i posypujemy dokładnie kruszonką z orzechów. Pieczemy w piekarniku w temp. 160 st. C przez 10 min. Cukinie, czerwoną cebulę i galangal kroimy w kostkę. Rozgrzewamy oliwę z oliwek, szklimy cebulę a następnie dodajemy cukinie i galangal. Smażymy przez ok. 8 - 10 min. Następnie za pomocą blendera miksujemy na jednolitą masę. Doprawiamy pieprzem białym. Z pomarańczy wyciskamy sok, przelewamy do garnka i dodajemy syrop pomarańczowy i łyżkę masła. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy oczyszczone mini warzywa, gotujemy na wolnym ogniu przez 5 min. Na talerzu podajemy puree z cukinii, obok upieczonego łososia i dekorujemy mini warzywami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki