Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chipsy ze słodkich ziemniaków

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chipsy ze słodkich ziemniaków - składniki:
Chipsy ze słodkich ziemniaków - sposób przygotowania: Bataty szorujemy szczoteczką, nie obieramy. Kroimy na cieniusieńkie plastry - np. szatkownicą albo odpowiednio dużą obieraczką do warzyw. Każdy plasterek posypujemy chilli, solą i pieprzem, a następnie skrapiamy oliwą. Rozgrzewamy grill. Plasterki batatów układamy na folii aluminiowej i kładziemy na ruszt. Grillujemy około 10 min, uważając, aby nie przypiec zanadto chipsów. Wymarzona przekąska do piwa, oczywiście australijskiego!
Bardzo zdrowe, dietetyczne i ekologiczne chipsy z warzyw

Informacje o Chipsy ze słodkich ziemniaków

  • Wyjątkowe smaki na świątecznym stole - linia produktów Deluxe już w Lidlu

    Wyjątkowe smaki na świątecznym stole - linia produktów Deluxe już w Lidlu

    znalazły się m.in.: świeże makaroniki (14,99 zł/ 132 g/opak.), nowość w ofercie: chipsy ze słodkich ziemniaków i pasternaku (4,99 zł/100 g/opak.) lub owoce w czekoladzie (9,99 zł/ 100 g/opak.) m.in. truskawki, wiśnie, maliny. Na miłośników lodów czekać będą również mini desery lodowe premium (3,49 zł/170

  • Aperitif, pstrąg, sielawa

    Aperitif, pstrąg, sielawa

    (4 porcje) 1 wędzony pstrąg; guacamole: 1 awokado, 200 g zielonego groszku, 1 ostra papryczka chilli, pęczek kolendry, sok z połówki cytryny, 30 g kwaśnej śmietany, sól, biały pieprz; chipsy: 4 słodkie ziemniaki (bataty), tłuszcz