Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krewetki tygrysie, kurki z boczkiem w smietanie, koper

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Krewetki tygrysie, kurki z boczkiem w smietanie, koper - składniki:
  • 150g krewetek królewskich surowych
  • 30g boczku surowego wędzonego
  • 50g kurek
  • 30ml białego wina
  • 100ml śmietany 36%
  • koper
  • pieprz świeżo mielony
Krewetki tygrysie, kurki z boczkiem w smietanie, koper - sposób przygotowania: Krewetki obieramy i oczyszczamy. Boczek kroimy w paski lub plasterki. Kurki należy dokładnie umyć. Na suchej patelni podsmażamy boczek i dodajemy krewetki. Obsmażamy z każdej strony i dodajemy kurki. Podlewamy winem. Po odparowaniu dolewamy śmietanę .Gotujemy aż śmietana się wyredukuje i zgęstnieje. Dodajemy pieprz i świeży koper.
Jak oczyścić kurki, czyli grzyby bez zarzutu