Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Porzeczkowe lody na patyku - na czerwonym winie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Porzeczkowe lody na patyku - na czerwonym winie - składniki:
  • 1.5 szklanki słodkiego czerwonego wina
  • 3/4 szklanki czarnych porzeczek
Porzeczkowe lody na patyku - na czerwonym winie - sposób przygotowania: Wino wlewamy do kielicha blendera, wsypujemy 1/2 szklanki porzeczek i miksujemy. Przelewamy masę do przygotowanych foremek na lody, dorzucając po kilka świeżych owoców. Foremki wkładamy do zamrażalnika. Po 15 minutach wyjmujemy, przebijamy się przez lekko zamrożoną warstwę i wtykamy do środka patyczki. Zamrażamy przez kolejne 20 minut.
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!