Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zapiekanka z indykiem
Zapiekanka z indykiem - składniki:
Zapiekanka z indykiem - sposób przygotowania:
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Piersi indyka kroimy w dużą kostkę, wkładamy do większej miski, posypujemy Vegetą Pikantną i dokładnie mieszamy. Dodajemy cebule i czerwona paprykę pokrojone w plastry, ugotowany makaron, czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, pomidory krojone z bazylia i oregano Podravka, czarne oliwki i dokładnie mieszamy. Wszystko przekładamy do formy do pieczenia o odpowiedniej wielkości, posypujemy kawałkami sera feta i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 °C. Pieczemy przez 30 minut. Zapiekankę przed podaniem posypujemy świeżym oregano
- 250 g makaronu świderki Podravka
- 500 g sznycli z piersi indyka
- 1 łyżeczka Vegety Pikantnej
- 100 g cebuli
- 200 g papryki czerwonej
- 2 ząbki czosnku
- 50 ml oliwy ekstra virgin
- 60 g czarnych oliwek
- 1 opakowanie pomidorów krojonych z bazylią i oregano Podravka (390 g)
- 1 łyżka świeżo posiekanego oregano
- 120 g sera feta
- sól
- pieprz
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki