Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zapiekanka z indykiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zapiekanka z indykiem - składniki:
Zapiekanka z indykiem - sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Piersi indyka kroimy w dużą kostkę, wkładamy do większej miski, posypujemy Vegetą Pikantną i dokładnie mieszamy. Dodajemy cebule i czerwona paprykę pokrojone w plastry, ugotowany makaron, czosnek przeciśnięty przez praskę, oliwę z oliwek, pomidory krojone z bazylia i oregano Podravka, czarne oliwki i dokładnie mieszamy. Wszystko przekładamy do formy do pieczenia o odpowiedniej wielkości, posypujemy kawałkami sera feta i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 °C. Pieczemy przez 30 minut. Zapiekankę przed podaniem posypujemy świeżym oregano