Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Żurek z jajkami przepiórczymi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Żurek z jajkami przepiórczymi - składniki:
Żurek z jajkami przepiórczymi - sposób przygotowania: Do wrzącego bulionu dodajemy posiekany i podsmażony na maśle czosnek, chrzan, grzyby, wlewamy żurek i zagotowujemy. Dodajemy przekrojoną na pół i podpieczoną na ogniu cebulę oraz majeranek. Gotujemy na małym ogniu pół godziny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość przecedzamy przez sito, zagotowujemy, dodajemy śmietankę (według uznania). Żurek podajemy z jajkami przepiórczymi ugotowanymi na twardo oraz z podsmażaną kiełbasą. Dekorujemy natką pietruszki.
Prosty żurek w chlebie. Kwaśny jak lubisz