Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kurczak z nutą cytrusową
Kurczak z nutą cytrusową - składniki:
Kurczak z nutą cytrusową - sposób przygotowania:
Mieszamy wszystkie składniki marynaty i zalewamy nią kurczaka. Odstawiamy na 2 godz. Rozgrzewamy grill. Wyjmujemy kurczaka z marynaty i zdejmujemy z niego zioła. Pieczemy mięso na grillu przez 25 min, co chwilę obracając i smarując marynatą.
- 1 kurczaka o wadze 1.5 kg; podzielony na ćwiartki
- Marynata:
- 300 ml soku z mandarynek
- 2 łyżki skórki otartej z mandarynki
- skórka otarta z cytryny
- 5 łyżek miodu
- 1/4 filiżanki sosu sojowego
- 2 posiekane papryczki chilli
- 1 posiekany pęczek natki pietruszki
- 3 łyżki listków tymianku
- 3 łyżki startego świeżego imbiru
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka grubej soli morskiej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki