Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tosty z chleba flisackiego na zakwasie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tosty z chleba flisackiego na zakwasie - składniki:
Tosty z chleba flisackiego na zakwasie - sposób przygotowania: Kromki chleba smarujemy masłem, grillujemy z jednej strony, odwracamy. Przypieczoną stronę jeszcze raz smarujemy masłem, potem musztardą kremską, kładziemy plastry sera bursztyn i szynki parmeńskiej lub innej długodojrzewającej. Przykrywamy świeżymi kromkami i grillujemy, aż chleb się zrumieni, a ser rozpuści. Smażymy jajka sadzone. Posypujemy kanapki ulubionymi ziołami, przykrywamy jajkiem sadzonym. Oczywiście jeśli nie macie chleba flisackiego pod ręką, nie przejmujcie się - może być zwykły razowy. Zamiast szynki możecie użyć anchois lub wędzonych sardynek z puszki.
Śniadanie prymusów. Tosty z pieczonym jajkiem, ciągnącym się, żółtym serem pod beszamelem