Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, komosą ryżową i kurczakiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, komosą ryżową i kurczakiem - składniki:
  • 2 pełnoziarniste tortille pszenne (124g)
  • 1/3 szklanki suchej czerwonej komosy ryżowej (60g)
  • 4 łyżki gęstego jogurtu greckiego (80g)
  • 2 łyżki musu ze śliwki kalifornijskiej (5 śliwek kalifornijskich - ok. 50g + 2 łyżki wody)
  • 100g piersi z kurczaka grillowanej z ziołami 1 łyżka pestek słonecznika (10g)
  • Garść liści rukoli (20g)
  • 1 pomidor malinowy (170g)
  • sól
  • pieprz do smaku
Wrap z musem ze śliwki kalifornijskiej, komosą ryżową i kurczakiem - sposób przygotowania: Dzień wcześniej: ugrillować pierś z kurczaka, ugotować komosę. Pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Pomidora myjemy i kroimy w ósemki. W niewielkim pojemniku blendujemy śliwki kalifornijskie z wodą. Przygotowujemy sos: mus ze śliwek mieszamy z jogurtem greckim. W misce mieszamy dokładnie kurczaka, komosę i sos. Na tortillę wykładamy liście rukoli, nadzienie z komosy i ósemki pomidora. Posypujemy nasionami słonecznika, oprószamy solą i pieprzem. Zawijamy. Przepis autorstwa dietetyczki - Barbary Dąbrowskiej-Górskiej
Tarta z karmelizowanymi śliwkami - klucz do sukcesu