Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffiny bananowe na palonym maśle

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Muffiny bananowe na palonym maśle - składniki:
Muffiny bananowe na palonym maśle - sposób przygotowania: Rozgrzewamy piekarnik do 190 st. C. Natłuszczamy wgłębienia w formie do muffiek  lub wyściełamy je papilotkami. W dużej misce łączymy mąkę, sodę, proszek i sól. W rondelku rozpuszczamy masło i podgrzewamy na małym ogniu, aż zacznie się pienić i trochę zbrązowieje. Zdejmujemy z ognia i lekko studzimy. W mniejszej misce mieszamy rozgniecione banany, oba rodzaje cukru, jajko i wystudzone masło. Dodajemy tę masę do suchych składników i krótko mieszamy. Rozkładamy ciasto do foremek. Wyrabiamy palcami kruszonkę z podanych składników. Posypujemy nią muffinki i wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Zostawiamy na 5 minut w foremkach, wyjmujemy, studzimy.