Topielec
Informacje o Topielec
-
Przegryź sobie
Piwny utopenec Czesi znają się nie tylko na piwie. W czeskiej hospodzie dostaniemy cały asortyment piwnych przekąsek. Smażone i marynowane sery, ale również bardzo popularny utopenec (l.mn. utopence). Utopenec, czyli topielec, to marynowana w occie
-
Ciasta dla początkujących
cienkim patyczkiem. Jeżeli okaże się suchy, wyjmij keks od razu, jeżeli nie, pozostaw w piecyku jeszcze na 5-10 min. Wyjmij z formy, gdy trochę przestygnie. 100 g - 400 kcal. Topielec - drożdżowy, bez długiego wyrabiania i wyrastania
-
Szybko! Upiecz ciasto!
. Topielec kostka tłuszczu 100 g drożdży 3 jaja 3 szklanki mąki Zagnieść składniki w kulę, włożyć do zimnej wody. Gdy wypłynie, zagnieść ze szklanką cukru i z cukrem wanilinowym. Piec około 50 minut w temp. 180 st. C. Autor: Anna Piotrowska
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki