Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tarta z białą czekoladą
Tarta z białą czekoladą - składniki:
Tarta z białą czekoladą - sposób przygotowania:
Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C. Mieszamy okruchy ciastek z masłem. Powstałą masą wyklejamy formę na tartę o średnicy 22 cm (najlepiej z wyjmowanym dnem). Podpiekamy 10 minut na złoty kolor. Czekoladę siekamy. Śmietankę mocno podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Wlewamy ją do czekolady, odstawiamy na minutę, następnie mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Dodajemy masło, mieszamy. Ciasteczkowy spód oprószamy połową skórki cytrynowej, wlewamy masę czekoladową. Wstawiamy do lodówki na noc. Posypujemy resztą skórki cytrynowej i pestkami granatu.
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki