Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pier¶ gęsia pieczona w soli

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pier¶ gęsia pieczona w soli - składniki:
  • 4 gęsie piersi
  • 250 ml wytrawnego czerwonego wina
  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 2 gał±zki ¶wieżego rozmarynu
  • 2 kg gruboziarnistej soli morskiej
Pier¶ gęsia pieczona w soli - sposób przygotowania: Piersi marynujemy w winie przez 3 dni. Po tym czasie wyjmujemy z wina, mięso obkładamy ziołami i dokładnie zasypujemy sol± morsk±. Pieczemy 20 minut w 200 st. C. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Otrz±samy piersi z soli, kroimy w cienkie plastry. Najlepszym dodatkiem do tak przygotowanej gęsiny będzie modra kapusta.

Informacje o Pier¶ gęsia pieczona w soli

  • Pier¶ gęsia pieczona w soli

    <strong>Pier¶</strong> <strong>gęsia</strong> <strong>pieczona</strong> w <strong>soli</strong>

    Składniki: 4 piersi gęsie 2 kg soli (na przykład ciechocińskiej) 2 pęczki natki pietruszki 3 gał±zki ¶wieżego rozmarynu czerwone wino Wykonanie: Piersi gęsie marynować w winie przez 3 dni. Nagrzać piekarnik do 200°C, obłożyć piersi ¶wieżymi ziołami