Tysi±ce przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pier¶ gęsia pieczona w soli
Pier¶ gęsia pieczona w soli - składniki:
Pier¶ gęsia pieczona w soli - sposób przygotowania:
Piersi marynujemy w winie przez 3 dni. Po tym czasie wyjmujemy z wina, mięso obkładamy ziołami i dokładnie zasypujemy sol± morsk±. Pieczemy 20 minut w 200 st. C. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Otrz±samy piersi z soli, kroimy w cienkie plastry. Najlepszym dodatkiem do tak przygotowanej gęsiny będzie modra kapusta.
- 4 gęsie piersi
- 250 ml wytrawnego czerwonego wina
- 2 pęczki natki pietruszki
- 2 gał±zki ¶wieżego rozmarynu
- 2 kg gruboziarnistej soli morskiej
Informacje o Pier¶ gęsia pieczona w soli
-
Pier¶ gęsia pieczona w soli
Składniki: 4 piersi gęsie 2 kg soli (na przykład ciechocińskiej) 2 pęczki natki pietruszki 3 gał±zki ¶wieżego rozmarynu czerwone wino Wykonanie: Piersi gęsie marynować w winie przez 3 dni. Nagrzać piekarnik do 200°C, obłożyć piersi ¶wieżymi ziołami
-
¦niadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze ¶wiata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad ¶wi±teczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka ¶ledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka ¶ledziowa z fasol± i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki