Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pączki jogurtowe
Pączki jogurtowe - składniki:
Pączki jogurtowe - sposób przygotowania:
Robimy syrop: do garnka wlewamy szklankę wody, dodajemy pozostałe składniki, gotujemy 50 minut, często mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i jogurtem, wyrabiamy gęste ciasto. Formujemy z niego niewielkie kulki, smażymy na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano. Osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku, zanurzamy w syropie i odkładamy do zastygnięcia syropu.
- Syrop:
- 500 g cukru
- 250 ml wody
- po 1/2 łyżeczki aromatu rumowego i soku z cytryny
- Ciasto:
- 500 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 375 ml jogurtu naturalnego
- olej do głębokiego smażenia
Pączki, pączuszki, pączunie - okazuj im czułość nie tylko w Tłusty Czwartek!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki