Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Mur: pieczona pascha z kaczą krwią
Mur: pieczona pascha z kaczą krwią - składniki:
Mur: pieczona pascha z kaczą krwią - sposób przygotowania:
Sparzamy i odcedzamy rodzynki. Ucieramy w makutrze cukier i ziarenka wanilii, dodajemy twaróg. Ucieramy, dorzucając po jednym żółtku. Następnie dodajemy masło, a na koniec krew i bakalie. Pieczemy około 20 minut w formie na terrinę w 160 st. C. Czas pieczenia zależy od szerokości i wysokości formy: pascha jest gotowa, gdy drewniany patyczek wbity w jej środek będzie suchy po wyjęciu.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki