Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach - składniki:
Sandacz w orzechach na duszonych wiśniach - sposób przygotowania: Robimy masę z miękkiego masła, posiekanych orzechów oraz bułki tartej, wstawiamy na godzinę do lodówki. Filet z sandacza smażymy na oleju sojowym. Z masy formujemy placuszki o grubości 0,5 cm i układamy na usmażonej rybie. Zapiekamy 2 minuty w 180 st. C. Przygotowujemy sos: wino wlewamy do rondelka, dodajemy miód i połowę wiśni. Gotujemy 10 minut, miksujemy. Ponownie przekładamy do rondelka, dodajemy pozostałe wiśnie i zagotowujemy. Pośrodku talerza układamy wiśnie, na nich zapieczoną rybę, wokół polewamy sosem.