Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Przecier z jeżyn
Przecier z jeżyn - składniki:
Przecier z jeżyn - sposób przygotowania:
Oczyszczone owoce wkładamy do rondla, podgrzewamy, stale mieszając, na małym ogniu, by puściły sok. Gdy zmiękną, przecieramy przez sito. Dodajemy cukier, podgrzewamy, by się rozpuścił, ale nie gotujemy przecieru. Gorący wkładamy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy 15 minut w 90 st. C.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki