Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szczypiorkowe masło z szalotką

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szczypiorkowe masło z szalotką - składniki:
  • 100 g miękkiego masła
  • 1 łyżka drobno posiekanej szalotki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • sól i świeżo mielony pieprz do smaku
Szczypiorkowe masło z szalotką - sposób przygotowania: Masło wyjmujemy na godzinę z lodówki, aby stało się miękkie, a następnie mieszamy ze składnikami. Gotową masę układamy na zwilżonym pergaminie i zwijamy w rulon (działanie to wymaga dużej staranności, powinna powstać szczelna tubka). Następnie owijamy pergamin plastikową folią, którą skręcamy po bokach jak najciaśniej (powinno to wyglądać jak wielki cukierek) i związujemy końce. Wkładamy masło do lodówki na 3-4 godz., aby powstał twardy wałeczek.