Churros
- 1 kawałek cynamonu
- 1 lub 2 porcje ciasta parzonego I
- olej rzepakowy do głębokiego smażenia
- 200 g drobnego cukru
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- Sos czekoladowy jasny:
- 100 g białej czekolady
- 60 ml śmietanki 36%
- garść mrożonych malin
- 1 łyżeczka likieru malinowego
- Sos czekoladowy ciemny:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 ml śmietanki 36%
- szczypta cynamonu
Informacje o Churros
-
Hiszpańskie menu dnia bez mięsa
okrągłej deski ostrożnie przełóż tortillę na drugą stronę i smaż, aż się zarumieni. Churros, to podobnie jak pączki, ciastka smażone w głębokim tłuszczu. Najlepiej smakują posypane drobnym cukrem wymieszanym z cynamonem i podane z sosem czekoladowym. Churros - ciastka smażone na głębokim oleju 200 g
-
Menu dnia
chrupiącego jabłka oraz kremowy sos. Taka sałatka znakomicie nadaje się na kolację lub danie na imprezę, a także jako obiad do zabrania do pracy. Zobacz przepis na sałatkę francuską Churros to smażone w głębokim tłuszczu ciastka, wywodzące się z Hiszpanii. Najlepiej podawać je z sosem czekoladowym - pełnia
-
Czy wiesz, z czego robi się guacamole i czym są hiszpańskie churros? [QUIZ]
quiz
-
Menu dnia w stylu meksykańskim
-Włodarska, Dorota Próchniewicz Fasola po toskańsku z szałwią i czosnkiem Churros to ciastka popularne w Hiszpanii, Portugalii, Francji, a także wielu krajach Ameryki Południowej. Najsmaczniejsze są posypane drobnym cukrem wymieszanym z cynamonem i podawane z sosem czekoladowym. Składniki: 50 g
-
Karnawałowe słodkości - idealne na tłusty czwartek
, pączunie - okazuj im czułość nie tylko w Tłusty Czwartek! Churros to hiszpańskie ciastka przypominające pączki. Po usmażeniu możesz posypać je cukrem (np. wymieszanym z cynamonem) i podawać z dodatkiem sosu czekoladowego (możesz wypróbować ten z przepisu na orzechowe pączki z czekoladowym sosem ) lub
-
U nas pączki i faworki, a na świecie? Karnawałowe pyszności z różnych stron
piecz przez około 15 minut. Studź na kratce. Churros - hiszpański przysmak Churros to chrupiące, smażone, podłużne ciasteczka, przypominające nieco pączki. Popularne są przede wszystkim w Hiszpanii, ale również krajach Ameryki Łacińskiej. Posypane cukrem z dodatkiem cynamonu i podane z gorącym
-
Słodkie wspomnienia z wakacji
nad nadzieniem. Ciastka układamy na natłuszczonej blasze, pieczemy 15 minut w temp. 170°C. Studzimy, posypujemy cukrem pudrem. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Churros W Hiszpanii to popularna przekąska śniadaniowa. Ciasto na churros przypomina nieco ptysiowe. Ciastka smaży się w
-
Lidl oferuje tureckie przysmaki. Czym jest tulumba i jak to jeść?
Jeśli jedliście kiedyś churros, tulumba również powinna wam zasmakować. Podobnie, jak hiszpański odpowiednik, przygotowuje się ją bowiem z ciasta parzonego (takiego jak na ptysie, czy eklerki), które następnie smaży się na głębokim tłuszczu. Na tym jednak nie koniec. Tulumba jest bowiem o wiele
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki